« back

Pal-eidoscope

Central, Hong Kong

year: 2007
status: built
type: juice bar
area: 80m2
cost: HK$800,000

M
S
M
M
S
M
M

Situated opposite to a bustling street in the CBD, the design aims to organize the flow of customers as well as the operations compactly, keeping the frontage free. A continuous surface is designed, integrating the magazine racks, the display shelves, the fridge, the cashier, and the kitchen wall. The louvers wrap from the signage into the double-height foyer space and then drop down, drawing people's attention into the space inside.

One side of wall is silk-screened with a pattern generated from the familiar Chinese screen motifs, suggesting one to 'look beyond to the landscape'. Standing at the entrance and looking straight through the glass door, one views the colourful graphics displayed behind the screen. The graphics are connected to the POS system of the bar, and change when a new order of juice is placed.

 

Design Team: Annette Chu, Gilles Chan