« back

Pun Chun Yuen office

Tai Po, Hong Kong

year: 2014
status: completed
type: cultural historic building and park - office
area: 185m2
cost: undisclosed

S
L
S
M
L
M
S
S
M
M

 

Set in a tranquil Buddhist park, a pragmatic little house is being transformed to a small office as a greeting to the visitors.
 
 
camphor.
 
maple.
 
brick.
 
concrete.
 
white granite chips.
 
 
A natural palette and the true-self of material is brought to complement the delightful greenery and overwhelming nature in the surroundings. Continuing the use of wood as a mark of transformation, the intrinsic proportion of existing windows is accentuated with wooden frames and screens. 
 
Masses of concrete stairs and ramps extend from the original landscape to reach the platform that naturally sets the building slight above.
 
With the afternoon sun in place, an interplay of light, shadows and texture comes into play.

 

 

Design Team: Annette Chu, Wendy Hui

Photographer: Bo